Fortina 3 100m

Zima je letos res radodarna, ampak ne kot bi si alpinisti želeli. Led je, kar ga je, uporabnega pa zelo malo pa še ta je prekrit z snegom.  Nič bolje ni v Logu. Da je večina slapov narejenih bolj na pol kot zadovoljivo za varno plezanje, sva se danes strinjala oba z Tonijem G. ko sva preverjala razmere v tem koncu. Firbec nama ni dal miru, zato  pogledava še k sosedom.

Kljub -8 stopinjam nama  Rabeljski slap ni kazal zaupanja zato se odločiva pogledat še eno lažjo varjanto. Malo pred odcepom za Bele vode je vojaški objekt skozi katerega je 5minutni dostop do omenjenega slapa.

Spodnji cca 40m visok ledeni skok je delikaten prav tako višje kjer je še en krajši cca 10m ostalo grpa, sneg in udiranje do pasu in naprej!!! Še na sestopu ga gazeš do riti..hehe…ampak zadovoljstvo ne izostaja, ko po dveh letih spoznaš, da ti gibanje v ledu ni tuje     :biggrin:

Nisva pa bila z Tonijem edina naveza v Fortini; takoj za nama je prišla še italijanska naveza za njima pa še štirje primorci iz NG ali okolice….. ja ,pa tudi trop gamsov nas je pričakalo nad slapom.

p.s.  vem, da je v Tamarju bolje, samo tam po nepreverjenih informacijah (baje) hodijo naveze ena čez drugo     :dizzy:

Dodaj odgovor