Vikend v koči pod Storžičem (* dodan video)

Minuli sončen vikend smo se mudili v koči pod Storžičem, kjer so letošnji tečajniki opravljali drugi del zimskega tečaja alpinistične šole AO Cerkno pod vodstvom Tonija. Tečaja se je udeležilo pet tečajnikov: Cvetko, Gašper, Gregor, Miran in Sašo.
V kočo smo prispeli v petek zvečer, kjer smo ob zares dobri hrani skupaj pripravljali dokončne plane za izvedbo tečaja. V soboto, zgodaj zjutraj, smo se najprej po grapi Peto žrelo (III/2, 35°-50°, 600m) povzpeli na vrh Storžiča, ob prihodu nazaj pa po krajšem premoru utrdili še znanja iz zimske tehnike in po končanemu tečaju pa še malo poplezali na tamkajšnji umetni stenci. Sledila je večerja in zelo podrobna analiza celotnega dneva :angel: , ter priprava na nedeljski dan, ki pa smo ga tudi začeli zelo zgodaj z namenom, da si ob prihodu nazaj ogledamo naše orle v Planici. Na vrh smo se povzpeli po Kramarjevi smeri (III/2-3, do 75°, UIAA 4+, 600m).
Skupaj smo preživeli zelo lep vikend, ki si ga bomo skupaj zapomnili po uspehih naših v Planici, doživetih trenutkih na tečaju ter po gostoljubju oskrbnika koče Markota in njegove odlične kuhinje.
Koča vredna obiska!

* galerija se bo dopolnjevala

Dodaj odgovor