Ledinski Elefant 65st/40-50st 150m – prvenstvena

Kot sem že omenil sva z Silvom Vrhovec AO Železničar v soboto 23.3. plezala v Ledinskem vrhu nad Jezerskim. Na severni strani Ledinskega vrha me je premamila lepa linija in nisem mogel mimo…Silvo pa tudi ni dolgo okleval.
Po poizvedovanju, na G&L po preko 500 ogledih ni komentarja, se mi je oglasil Matej Arh mislim da z Kranja, ki je tri leta nazaj tu nekaj plezal. Po pregledu fotografij in pogovoru se je izkazalo, da je on plezal levo zraven kar težjo smer (do 85st) na spodnji sliki označeno z oranžno, kot je sam označil.
Na spodnjih slikah je še označen vstop in Naravna značilnost na levi strani po kateri sem, glede na to, da je po vsej verjetnosti nova, smer poimenoval. Silvo bi sicer dal drugo ime, pa drugič..
Čeprav sva v smeri imela kar nekaj suhega snega in zelo tankega požleda po vrhu, je kar zanimiva. Sprva skromna naklonina postopoma narašča, čez krajši skok in naprej proti vrhu spet popusti na cca 45st. Midva sva (zaradi suhega snega) sestopila po smeri, je pa na vrhu izpostavljen par metrov prehod v levo kjer je mogoče (???) lažji predvsem pa krajši sestop čez vrh.

Dodaj odgovor