Dve prvensteni v Plaskem Kuku

Po tem, ko smo v nedeljo imeli s tečajniki turo in smo preplezali grapo v Kuku, mi je naš veteran Rado že na parkirišču pokazal tole še ne preplezano linijo. Sam naj bi že pred časom s soplezalcem poskusil preplezati to linijo, a sta zaradi slabih in nevarnih snežnih razmer obrnila.

Ko smo popoldne prišli nazaj do avtomobilov je Radotov pogled spet zaneslo na to linijo in dejal, da bi jo lahko šla s Tonijem preplezat. Seveda, če sama hočeva a kakor ga poznam si je po tihem zelo želel, da bi jo kdo od nas preplezal.

Najprej nisem bil kaj zelo navdušen, saj sem od daleč videl, da gre za lažjo grapico tam do 50°.  Ker pa sem zraven opazil še eno lepo linijo, kjer bo vertikala malenkost bolj pokonci je bila motivacija takoj večja.

Tako se s Tonijem v sredo zmeniva, da greva preplezati to linijo za Radota. Toniju razložim načrt, da greva po težji liniji gor in sestopiva po grapi. V začetku ni bil najbolj navdušen nad mojim planom, a kaj veliko izbire mu ni ostalo :).

V začetku je najprej 500m dostopa po desni grapi do pod stene, desno od grape v Kuku. Naravnost do pod ozkega kamina in naprej slediš lepi linij, ki te pripelje na vrh. Poimenovala sva jo Cerkljanska smer. Na to pa sva z vrha sestopila po grapi, ki sva jo poimenovala  Radotova linija.

Cerkljanska smer (III/90°, 50°-70°, 300m)

Radotova linija (do 50°, 300m)

Plezala: Gregor Kristan in Toni Groblar

Dodaj odgovor

Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.