Grapa v Vrhu nad Mernikom ( do 45 st.,300m)in Grapa med Vrhom nad Mernikom in Vrh Dlani( 45/ 35,200m) ,Prode nad Knežkimi Ravnami, v sestopu,verjetno Prvenstvena

Noč je še bila,ko smo z Makuc Markotam in Črv Tonetom danes zgodaj zjutraj parkirali avto.Seveda zaradi tega,da dobimo grape še v dobrem stanju ,saj ima sonce  že kar moč.

Po dveh letih znova v Prode in  nam ljube smeri,ki ponujajo uživaško zimsko  plezanje.Tokrat se namenimo levo v zatrep Mernik.Imeli smo neke načrte ,ki pa so se izjalovili.Že par let sva s Tonetom čakala ,da se naredi taka zima kot je letos,da splezava linijo,ki še ni dočakala človeških nog.Pa tudi tokrat ni ratalo,plazovi so očistili grapo in je bila suha.

Rezervni načrt je bila Grapa v vrhu nad Mernikom.To odpikamo in sestopimo po grapi z Vratc,kot se reče kraju,ki je pravzaprav najnižji v grebenu med Vrh Dlani in Vrhom nad Mernikom.Le ta poteka po južni strani pobočja,ki se konča v zatrepu,prav tam ,kjer smo začeli plezati gor.

Po preverbah na Primoskih stenah ugotovimo ,da to še ni bilo obiskano oz. objavljeno.Torej ,do nadalnjega je to prvenstvena.Kot vidite po ocenah, je to lažja plezarija.

Dodaj odgovor