Begunjščica

Učeraj grem v Begunjščico z namenom, da splezam kako novo smer (ne prvenstveno ampak tako ki jo še nisem). A gora se je sramežljivo skrivala v gostih črnih oblakih. Še hotel se je komajda videl iz parkirišča, kaj šele stena nad njim. Pri +3stopinjah me je skoraj minilo, ampak če sem že tu, grem usaj na izlet na Zelenico pogledat, če majo še kakšn pir, al so vse popil naši tečajniki ko so imeli tečaj zimske tehnike  :biggrin:   .

Pri srednji postaji sem se odločil, da poiščem Lenuhovo smer, saj sva jo predlanskim že plezala z Radotam. Na pol poti do pod stene se je zavesa odgrnila zato spremenim plan in po ogledu vstopim v Jesensko smer V/III (45-70st.) 450m. Ob boljših razmerah-tršem snegu in več ledu je smer uživaška-priporočam. Naklonina spodobna saj na nekaterih mestih lahko gizeš sneg  :sick:   . V zgornji polovici se združi z Lenuhovo. Sestopil sem po Zahodni 45st 300m. Še Večerno sm. II (40-50st.) 250m sem si zaželel. Tako sem v bolj ali manj njenem območju priplezal na vrh. Tik pod vrhom pa naletel na sveže sledi derez, verjetno člana ao Kranj, ki je plezal smer Y (sem prebral na Slo-Alp). Vršnji greben sem prečil do izstopa Lenuhove gr. IV-/II-III (45st) 300m in se po njej spustil na šentanca in naprej na Ljubelj. Plezala je še ena naveza, ki se je pripravljala na vstopu v Jubilejno, in seveda smučarjev je bilo kar nekaj.

Itak pa sem spotoma(megla se je dvignila pod greben Begunjščice) na sestopu proučeval smeri današnjega plana, ki se je žal izjalovil, pa nič zato  😎   . Razmere: vsega po malo, ki pa se bojo v nadaljnih dneh verjetno slabšale…

PS slike prikazujejo bolj ravnino kot ne sam na nekaterih mestih kar slišiš adrenalin   :w00t:

Pa še to! Ocene v st. v oklepajih so po moji oceni in jih ni v vodničku!

Dodaj odgovor