Novi vrh – Prijetno domača II-III 120m in Musklfibr IV+/III-IV 130m (prvenstveni)

Ker po maratonu ni dobro počivat, sva v nedeljo šla z Silvom Vrhovec ao Železničar v hribe. Silvo me je že pred časom nagovarjal, da bi naredila eno lažjo smer po kateri bi lahko šel vsak planinec… Dan pravi, smer sva pa tudi našla, za podatke in opis Prijetno domače (temnozelena) je tokrat odgovoren on.

Že večkrat ogledovano rampo levo od sm. Še je čas, sem imel kot rezervno varjanto, saj na pogled se rampa grobo prekine v previs. Dejansko se na tem mestu samo prestopiš v lažji svet.
Po GM4O kar nekako sede ime za novo smer:

Musklfibr 130m IV+/III-IV (Rossi-Zelena linija)

Dostop: je isti, po grapi nad Grantarsko poseko,kot za ostale smeri v zahodnem delu Novega vrha.

Opis:
Smer vstopi na najnižjem delu cca 150meterske skalne tvorbe zahodnega dela Novega vrha, cca 4m levo od vstopa smeri Še je čas. Vstopno, kratko zajedo, (IV) kjer je ostal klin (pobarvan rdeče), po nekaj metrih zapustiš proti levi na raz. Nadaljuješ naravnost gor in ko se že približaš desni sosedi, sm. Še je čas, skreneš proti levi, prečiš sm. Prva železniška in si urediš varovališče. Nadaljuješ rahlo proti levi navzgor, da uloviš markantno rampo, ki se na pogled na vrhu prekine. Po rampi plezaš po njenem levem robu (raziču) do majhnega zagozdenega balvančka kjer za njim v kotanji urediš varovališče.

Od tu naprej te čaka (pre)kratko a sladko poplezavanje z miniaturnimi oprimki in stopi v plošči iz enega kosa. Zadeva izgleda težja, a ko zaplezaš se ti navzgor obrnjeni za blazinico prstov veliki oprimki kar sami ponujajo.

Iz kotanje nadaljuješ direktno navzgor po gladki plošči (IV+) in ko dosežeš levi rob, se po dobro razčlenjeni plošči, kjer so ostali trije klini, usmeriš proti sredini do vrha. Tu se rampa ne prekine ampak nadaljuje v lažji svet po katerem po nekaj metrih dosežeš greben levo od vrha Novega vrha.

Dodaj odgovor

Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.