Aktiven vikend

Malo pozno, vendar prej ni bilo časa. V soboto sva se z Jožico spravila prečit Zeleniške špice. Lep greben, z dokaj dobro skalo za grebene, čudoviti razgledi, pa še pretoplo ni bilo, ker se je sonce občasno skrilo za oblake. Greben je kar dolg, in posameznih špic ka ni in ni konca, preden prideš na Srebro sedlo. Sva pa upoštevala Miheliča in nisva nikamor hitela. Bi bilo tudi škoda, ker je greben poln Planik. Potem sva turo pa še malo podaljšala, in se preko Kamniškega sedla odpravila nazaj v dolino.

V nedeljo smo se pred soncem skrili v Jamo Dimnice na Krasu. Zares lepa jama, vredna ogleda. Bo treba še enkrat ponoviti, in obiskati tudi tiste dele jame, ki so malo težje dostopni.

V ponedeljek sem si vzel še en dan dopusta in sva šla z Tonijem splezat Novo centralno smer v Veliki Babi. Lepa, uživaška smer, v kompaktni skali. Malo bolj zoprn in podrt pa je sestop preko Ledin nazaj v dolino. Posebej ker z vsakim korakom postaja bolj in bolj vroče. Pa saj vremenoslovci pravijo, da se bo ohladilo, potem bomo pa jamrali da ni nobenega vremena.

Dodaj odgovor