Naokrog po Dolomitih

Na “spoznavno pot” Dolomitov smo se proti Cortina d’Ampezzo odpravili Tadej Škvarča, Matej Peternelj, Tjaša Jurman in jaz, da si Cinque Torri (2.361 m) oz. Dolomite ogledamo in “sprobamo” od blizu. V okolici stolpov smo preživeli nekaj dni, splezali nekaj krajših smeri in se dvakrat povzpeli na vrh Torre Grande po smereh:

  • Via Miriam, V+, 140m
  • Via Delle Guide, IV, 135m

Tadej in Matej se nato odpravita proti domu oz. proti službi, s Tjašo pa se odpraviva proti Torre di. Sella in splezava na Prima Torre del Sella (2533 m):

  • Stegner, IV+, 190m

ter občudujeva okoliške vrhove.

Za pravi pridih alpinizma pa je poskrbela Cima Piccola (2857 m)  oz. vreme na tisti dan. Večino smeri plezava v delno sončnem vremenu, zadnje dva rastežaja pa naju ujame dež z sodro, malo pa naju je tudi že preganjal čas :whistle: . Sledi nekaj zelo mokrih in hladnih spustov po vrvi. V avto na parkirišču se vrneva v totalnem nalivu ter v temi, premražena in premočena do kosti. Termometer v avtu pa pokaže 7 st. C.  :dizzy:

Plezala sva:

  • Via Normale, IV, 300m

Sledi dan sušenja opreme in spostitve. Za zadnji dan sva se odpeljala še v Brajiške Dolomite in se sprehodila na Croda del Becco (2810 m).

Dolomiti in dopust kot se šika  🙂