Naključna smer IV-/II-III 120m

Že v ponedeljek dopoldne sem šel pogledat pod jugovzhodno steno Matajurskega vrha, z namenom odkriti (zame) nov predel v pečeh nad Rutom…po možnosti  splezat kako smer.  Ko sem nekako “obdelal” zadeve, ki niso izključno zimskega značaja, je bila ura šele deset. Torej čisto prezgodaj za sestop v dolino.

Pa pejmo mi po svoje…še malo pregledam situacijo in… Približno na vstopu v Jugovzhodni raz splezam cca 5m na rampo, ki te popelje proti levi navzgor čez Skriti žleb in naprej pod rušjem, rahlo navzgor do poličke-prečka v levo pod neizrazit kamin. Po kaminu navzgor do vrha kjer te čaka kosmata rampa v levo. Na vrh rampe naravnost navzgor in naprej po razu-razbitem pečevju, ki te pripelje na greben nad izstop ostalih smeri.

Z nasmeškom na obrazu so se mi imena za smer so se kar ponujala, vendar je težko bit pameten (čeprav tudi to nekaterim ne dela preglavic hehehe) in označit neko smer z imenom, ki bo že samo po sebi vabilo ponavljalce. Tudi iz živalskega sveta bi se kaj našlo saj sem ta dan srečal ogromnega jelena. ko pridem pod steno pa je kar čez steno pridirjal gams, ki se ni prav dosti zmenil zame, in oddirjal v dolino. Jaz pa sem se moral še kako izogibati kamenju, ki se je prožilo za njim. Na sestopu pa sem stopil gadu na (k sreči) glavo. Oba nepoškodovana greva svojo pot…on v mirnejši predel, jaz pa na šiht.

Dodaj odgovor