Batognica- Južni raz IV-/II-III 350m

Včeraj je Toni organiziral skupno turo, katere se je udeležilo šest članov našega AO-ja. Šli smo v južno steno Batognice, kjer naj bi splezali Južni raz. To smer sta prva plezala Radovan Lapanja in Andrej Likar 22. septembra leta 2010, naše tri naveze pa so po vsej verjetnosti opravile prvo ponovitev.

Čez celo steno sta nas  spremljala megla, ki se je, ko smo iskali vstop, umaknila le za kratek trenutek, ampak dovolj da sva z Tonijem-z združenimi močmi potrdila ugibanja o vstopu. Poleg megle nam je družbo delal še rahel vetrič in….domačin katerega sem skoraj pohodil. Namreč gad, ki je zamanj čakal sončne žarke ta dan, je tam doma zato sem uredil varovališče par metrov stran.

Plezali smo Toni in Matej Jeram, Andre in Žvan ter moja malenkost in Matej Peternelj in sicer skoraj vsak svojo linijo bolj ali manj v območju raza, saj se dobri detajli ponujajo kar sami. Čeprav je v smeri še kar trave, jo prav ti dobri deli polepšajo z lepimi kompaktnimi oprimki. Na vrhu še par fotk in gas…v Tmin na pir!

Dodaj odgovor

Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.