Začetek zimske sezone

Za uvod v zimsko sezono sem se letos udeležil zimskega alpinističnega tabora v Chamonixu začetek novembra. Na žalost nam je bilo vreme naklonjeno le prvi in zadnji dan tabora. Prvi dan sva z Blažem (AO Matica) splezala na Aiguille Verte po smeri Colouar (III, 1000M). zadnji dan pa sva z Nejcem (AO Radovljica) plezala v Aiguille des Pelerinis smer Rebuffat-Terray ( IV, 5, M4+, 550 m ). V smeri so bile odlične razmere z razliko zadnjih 15 metrov, kjer so naju zaustavile gladke plošče.

( https://www.pzs.si/novice.php?pid=13915 )

Po mesecu dežja in slabega vremena pri nas pa sva šla z Matejem pogledat na Vršič v Malo Mojstrovko. Splezala sva smer po kaminih do vrha MM, od tega so bile razmere v spodnjem in zgornjem delu solidne, razen v zadnjem kamin, kjer je bilo na vrhu ogromna goba snega in sva obvozila dva raztežaja po Severnem razu.

Včeraj pa sva se z Anjo (AO Rinka) odpravila v Steno, kjer sva splezala kratko Nemško smer. Razmere so bile za ta čas odlične. Spodaj sva plezala nenavezana, vmes pa sva se varovala 7 raztežajev do nemškega turnca. Od turnca naprej pa je bilo potrebno malo gaženja. Bil je odličen dan.

Dodaj odgovor