Vipava velika drča

10.03.2012 sma(smo) se uadprajl u Uipaua(odpravili v Vipavo) Valentinčič Matjaž-Uale, Škvarča Tadej-Žuan, Selak Primož-Bridnk, Nedižavec Borut-iuko mpa maje malejnkast.

Plizat sma šli u Uelika(Velika) drča Gradiške ture. Ris(res) lip(lep) amabient u kermu imaš uabčutk(občutek) kot de(da) si nejk(nekje) u gričih, ne pa na prmurskm(primorskem).

Lizl sma(plezali smo) pa : Bridnk/iuko: Spodnji raz V-/III 175m in Silvesterski raz IV+/III 165m. Uale, Žuan mpa jest pa: Silvesterski raz IV+/III 165m mpa ana(in eno) smer ka ni urisana je pa že plizana(plezana) imenuje se pa baje Karamela V/IV 140m.

Karamela je zlo lipa(zelo lepa) smer in ti kar sama praj(pravi) dej me. Ustop(vstop) u Karamela(v Karamelo) je ane(ene) par metrau bel disnu(metrov bolj desno) kot za Gorska roža. Smer te sama pejle(pelje), tak(tako) de je je skar(da je skoraj) namaguoče falit(nemogoče zgrešit). Mi sma je(smo jo) sicer zlizl(zlezl) mal drgač kot je urisana baje, sma(smo) pa liz(lezl)l tak(tako) zarad tega, ka(ker) se nam je tam zdila bel zanimiua(zdela bolj zanimiva) in ris(res) se je izkazalu(izkazalo) de ni neč drgač kot sma misln.

Muj(moj)

prjatu padalc Dani Gračnar bi reku dan je rešen. Da bi ga strela ubila, pa upam de mene tud.

P.S. če kdu(kdo) ješe(išče) kešn(kak) grif prot vrhu Silvesterskega raza, nej(naj) ga ni ueč(več) oz nej(naj) ga ješe(išče) u grabnu, ka(ker) se je men upulu(odlomil) in lih(ravno) de(da) nism z nemu ured(njem ured) zgrmu(zgrmel) u grabn. Mene je rešila tista 70×70 traunata palička(travnata polička), ma kamnu ni blu pamači(bilo pomoči). Še dabru(dobro) de(da) nism padu tud jest, ka(ker) čene bi uakrušu(okrušil) use(vse) skale in uelika(velika) drča bi bla še uejč(večja). Naj počiva v miru dol v grabnu

 

 

Dodaj odgovor