Lep dan za plezanje v Vipavi

Ko te sredi sobotnega večera preseneti klic Radota z namenom aktivne nedelje so stvari kaj hitro zmenjene. Namesto ponočevanja izbereš zgodnjo toplo posteljo ter po lepi prespani noči še pred vokalnim raztezanjem sosedovega petelina kreneš iz oblačnega “Curchinitz-a” proti jasni Vipavi.

Med vožnjo se nama je še pred Colom izrisala slika prečudovite vipavske doline in takoj je bilo jasno, da se pred nama in ostalimi plezalci obeta lep dan.

Iz postajališča pred kampom Tura, sva se peš odpravila proti cerkvici svetega Nikolaja od tam pa po stezici do vstopne točke zadanih smeri. Ker sem sam še neizkušen v tovrstnem plezanju sem izbiro vertikalnih poti prepustil Radovanu. Odločil se je za lažje smeri Gozdarska smer in SKB. Slednja nama je krasnim “detajlom” napolnila dušo z zadovoljstvom ter narisala širok nasmeh na obrazu. Da pa plezanje ne bi bilo samo nedeljsko pretegovanje temveč tudi poučno nabiranje prepotrebnih izkušenj mi je Rado v lažjih delih smeri prepustil tudi plezanje naprej, kjer sem sam prvič v skalo zabil tudi klin, ta pa je zapel vsem alpinistom znano pesem pravilno.

Po splezanih smereh sva si ob cerkvici privoščila pošteno kmečko kosilo, Rado pa je ob 12:00 po soncu zazvonil na cerkveni zvon ter dal Vipavi vedeti, da nedelje še ni konec in se pred vsemi še ni iztekel zelo lep dan.

SPLEZANE SMERI

  • Gozdarska smer III/I (125m)
  • SKB IV+/II (130m)

    • Andrej T. objavil dne: 11. aprila 2016 ob 14:11

    Čestitke za prvi zabiti klin 🙂 , naj jih bo še veliko 🙂

Dodaj odgovor