JLA- Šite

Včeraj v soboto ob že bolj frikovski uri sva se z Jakom odpravila plezat v Šite smer JLA.  Počasi je potrebno bolj resne člane peljati tudi v kakšno zahtevnejšo smer, da potešijo radovednost in dobijo malo strahospoštovanja do plezanja v stenah. Vmes pa jim še predati čimveč znanja in izkušenj, da ne bodo zganjali neumnosti v stenah.

Pod steno so bile zjutraj še kar hladne temperature a za plezanje dokaj idealne. Ne pretoplo, ne prehladno.  Ob pogledu na steno se je lepo videla linija smeri, videl pa se je tudi zelo podrt prvi raztežaj, ki sem ga lepo počasi preplezal. Od tam naprej pa je skala kompaktna in lahko samo uživaš v plezanju. Detajl smeri se mi zdi, da po težavnosti ne izstopa kaj preveč od drugih raztežajev razen v tem, da je poln klinov.  Najina smer se nekje po 300 metrih pridruži lažji smeri Jesihove, po kateri sva nato sestopila in se na koncu še 3x spustila po vrvi.  Abzajli so narejeni 3x(30m).

Pod steno še hitro pospraviva vso robo, se še enkrat ozreva na preplezano linijo in jo hitro ucvreva v dolino na zasluženo osvežite.

 

Dodaj odgovor