Spominska Smer Srečku Rihtarju – NŠG

V nedeljo ob ne prezgodnji uri sva se z Gregatom podala proti Vršiču, preplezati Spominsko smer Srečku Rihtarju VI- 300m, v severni steni NŠG-ja.

Ob vznožju ter v senčni steni se je že vrstila peščica navez. Najina smer si deli skupni začetek z smerjo Yassa, kjer sva obvozila prvo navezo, Prva 2 raztežaja sva potegnila kar skupaj, saj gre za lažje poplezavanje proti levi, kjer prideš do začetka zajede. Tam sva prehitela še Avstrijsko navezo :). V samem kaminu je nabitih nekaj klinov, priporočljivo pa je imeti nekaj frendov (1; 0,75; 0,5).  Naslednji raztežaj se začne z prestopom levo v nadaljevanje razširjenega dela kamina. Za ljubitelje kamina je varjanta peštanja in razkoračenja skozi začetni del, midva sva raje šla po robu, kjer sta zabita že dva klina ter nekoliko višje prešla nazaj v kamin. Tudi v temraztežaju pridejo za prav frendi. Na vrhu kamina je naslednje  sidrišče. Od tu smer nadaljuje proti levi, kjer nas čaka nekaj starih in precej nesigurnih svedrovcev?? Od tu sledita še dva raztežaja do vrha, z lepo plezarijo. V zadnjem raztežaju je skala nekoliko bolj krušljiva, v vseh ostalih raztežajih pa je skala nadstandardna :). Zadnji raztežaj nas pripelje vse do vrha NŠG.

Plezarija je res izvrstna, sidrišča so udobna, detajli smeri so kompaktni, nameščanje varovanj je lahko stena je ves čas v senci… … Smer brez pripomb.

fotografija stene z smerjo

Potek smeri.

 

 

 

Začetek zajede

Začetek kamina.

Nadaljevanje kamina, z varjanto po robu

Nadaljevanje kaminu v naslednjem raztežaju, z varjanto po robu :).

Pavza na Štantu

Pavza na štantu

 

Ko končamo z kaminom še nekaj raztežajev lepe plezarije

Poplezavanje zadnjih nekaj raztežajev.

Proti vrhu

Proti vrhu

Preveč cajta :)

Preveč cajta XD.

 

Dodaj odgovor

Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.