Begunjska Vrtača

Medtem, ko pridni možje grejo po šihtu k zvestim ženičkam, lejdih strički in mularija na zaslužen pir, pobegnemo hribovci in alpinisti nekam v samotno steno, da si naredimo dan idealen!

Stena pri Bornovih tunelih ni ravno samotna saj skoraj tik pod njo brnijo avtomobili in motorji. A glede na popoldanski del dneva je kratek deset minutni dostop ravno pravšnji.

Včeraj sva z Silvotam izkoristila vremensko oazo sončnega vremena tega tedna (vsaj po napovedih) in skočila  na Ljubelj. Splezala sva smer Janc-Mali IV+/IV-III 160m. Sestopila sva po gozdu na pot skozi B. tunele. Na sredi tunela je okno, kjer se lepo vidi Šentanska smer V+/IV-III 150m najin naslednji cilj. V prvem raztežaju sva opazila tudi navezo katero sva ujela na štantu na koncu prvega raztežaja katerega sva solirala (II). Z navezo iz Poljanske smo na štantih prijetno poklepetali. Verjetno ima svojo veljavo v tej steni smer Smrketa VI+ , ki bo absolutno moj naslednji cilj. Ampak Šentanska je čudovita smer z lepimi prehodi in čudovito skalo. Zelo priporočam! Obe smeri sta navrtani, brez par klinov in kladiva pa raje ne vstopaj-za vsak slučaj. Na sestopu te čakata dva 30-metrska abzajla po katerih sva se spustila že v mraku in prišla do avta mal pred sedmo, ravno prav, da se je steza po melišču še videla.

Dodaj odgovor