Ines IV/II-III 200m – prvenstvena

Ines je 37 letno dekle, verjamem da polna življenja in želja. Ampak njo je življenje prikovalo na invalidski voziček, ker ima že od rojstva celebralno paralizo…
Prišel sem na idejo, da splezam prvenstveno smer in jo posvetim njej. Sama žal nikoli ne bo probala takih in drugačnih podvigov, ki so za nas na nek način samoumevni.
V soboto 5. 3. 2022 se zmeniva z Jano, Inesino mamo, da greva probat splezat že nekaj časa ogledovano linijo nad izvirom Hublja nad Ajdovščino. V mrzlem in rahlo vetrovnem vremenu v slabi uri dostopiva pod smer.
Vstop z desne strani je kar siten(III+), zelo krušljiv, travnat in poraščen (prva slika), tako da prvi klin za orientacijo zabijem cca 30m višje. Nadaljevanje sledi po razu z manjšimi skoki ki se morda komaj približajo spodnji IV-ci vse do večjega vršnjega skoka. Tu prečimo lovsko stezo mimo solnice za divjad. Direktno nadaljevanje mi ni dišalo saj me vertikalna gladka stena ni prepričala, kar je bolj razčlenjeno je pa krušljivo do amena. Na desni strani spodrezan kamin z votlino, po levi strani kamina pa spet podrtija. Greva na levo rahlo navzdol kjer se je nakazoval nekakšen raz. Še pred razom zaplezam navzgor mimo dreveščka proti levi in po lepi zajedi (IV) za robom na raz kjer si na levi strani na drevesu uredim varovališče. Nadaljevanje po razu do zapore, po njeni desni strani čez platke navzgor na travnate vesine na vrh smeri.
Čeprav je smer tipična za te konce z krušljivo skalo, travami in grmovjem katerega z pridom uporabiš za varovanje najdeš celo kakšen kompakten detajl. Mogoče bi si prav zaradi krušljivosti ponekod zaslužila višjo oceno kot sicer. Žal sem višinomer pozabil vzeti z sabo zato ne vem točne višine, je pa najbrž več kot 200m
Pa naj bo smer: INES 200m IV/ II-III

Dodaj odgovor