Suha Rodica – Mučeniška 70°/40°-50° 100m in Parkljevec – Penklerija IV-/II-III 120m Prvenstveni

Objavljam zapozneli novici. Že 10. 3. sem v Suhi Rodici na severni strani splezal eno simpatično grapo, kateri sem se že večkrat odrekel, tokrat se ji nisem mogel
V Suhi Rodici, točno na vrhu kjer izstopi Skrita lepotica, se na severno stran navzdol vije ta grapa. Normalnega sestopa pod njo v bližini ni; vsi prehodi navzdol so zelo strmi pa čeprav (pre)kratki. Sestopim kar po grapi in jo splezam še navzgor. V spodnjem delu je krajši skok cca3m 70° drugače pa brez posebnosti navzgor proti vrhu kjer zavije rahlo levo točno na vrh. Žal slike tega območja ni zato bo treba na njo malo počakati kakor tudi na točno višino. Če je domačin Janko Humar v vzhodni steni Novega Vrha poklonil smer vsem deklicam za 8. marec sem jaz poskrbel za enakopravnost spolov saj je bila splezana na ta dan 10. marec.
Druga je nastala po namigu prijatelja in največjega poznavalca na Ajdovskem in Vipavskem Silvota B. ko sem iskal smer za Ines. Takrat sem dobil drugo ta pa je ostala … do 19. 3. ko sva jo z Jano Paderčič AO Jesenice splezala.
Ta dokaj položni raz z parimi prekinitvami začne z izjemno strmim podstavkom katerega se lotiš z desne strani, možic in klin (IV-) mimo dreves katere bo še za počistit in bo mogoče celo težavnost za odtenek večja. Nekako se skozi držiš raza, ob dveh večjih skokih po desni strani in v zelo dobri skali prideš na vrh kjer je do vrha Dolskega Maja predel Penklerija.

Dodaj odgovor

Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.