Nonin raz IV/II-III 140m – prvenstvena

Včeraj sva z Stano šla po šihtu pogledat še desni raz (označen z zeleno) skalovja pod Dolskim Majem. V levem ko je bil z mano Rado, sva bila kar malo razočarana nad kvaliteto skale. Tokrat moram priznati, da je zadeva kompaktnejša, čeprav se tu pa tam kaj premakne. Je pa grmičevja in suhljadi kar nekaj in pa dreves, katere z pridom izkoristiš za varovanje in varovališča.
Vstopiš takoj na začetku raza (možic in klin za orientacijo) po nekakšni podrti rampi desno navzgor do roba in grmičevja. Pred njim direktno gor po levi strani Jesena čez previs (IV) z dobrimi grifi. V nadaljevanju se držiš raza na levi strani dokler te višje zajeda ne potegne v svoj levi bok. Nadaljuješ do manjšega stolpa katerega preplezaš po levi strani (IV) in nadaljuješ do večjega trebušastega stolpa brez oprimkov … Obideš ga po levi in vstopiš v zadnji razič (III-IV) nad njim pa zadnji metri do izstopa kjer izstopi tudi Raz male Nene. Še par korakov v levo in že si na planinski poti po robu.
Smer sama se ne more primerjat z nekim ambientom v velikih stenah, je kot večina na tem območju. Je pa čisto dobra za malo rekreacije še posebno ko čez Rob potegne strupena burja.

Dodaj odgovor

Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.