Debela peč – Nimfomanka

Smer me je že nekaj časa mikala in sem jo imel namen preplezati.  Pripravnika je zamikala plezarija v hribih in me povprašal. če bi šla kako težjo smer. Tako sva v petek na dan državnosti  z Jakom izkoristila dela prost dan in se odpravila plezat v Debelo peč smer Nimfomanko.

Spodaj na dostopu v levem delu za smeri v zobu je še nekaj snega, vendar ga lahko lepo izogneš po krajni zevi. Pod smerjo se pripraviva in zarineva v smer. Smer ponuja res uživaško in dokaj izpostavljeno plezanje, skala pa ponuja tudi odlično varovanje na frende. V zgornjem delu me je zamikala varianta Pasat, katero sem zasledil v novem vodniku. Po njej sva splezala do vrha zoba, kjer sva se razvezala in nato nadaljevala naprej po razu, ki pa tudi ponudi z lepo in nezahtevno plezarijo do vrha Debele peči.

Na vrhu sva bila sama, kar se mi je zdelo še kar čudno  za Debelo peč. Počasi nekaj pomalicava, spakirava in se odpraviva po lovski poti nazaj do izhodišča. Na sestopu je še nekaj snega, ki pa se ga lahko večinoma izogneš. Edino na enem mestu je treba prečit ene 5 m vodoravno, tukaj pa je treba biti pozoren saj je kak meter nižje snežni most, ki se lahko že pod kako manjšo obremenitev podre.

Dodaj odgovor