Julijske alpe, zahodna Triglavska stena, Mojstranška smer 400m V

U srida 02.08.2012 sua se z Matjažem Mohoričem (Gornik) uadprajla u biuak pad Lukne. Tam sua prespala in se u četrtk zjutre uadprajla da zahodne Triglauske stine, kodr sua se latila plizat Mojstranška smier.

Ustop sua sicer zajebala, tak de sua nkaku prot sredin smeri le pršla nazaj na ta praua smier. Plezarije je bla zla lipa, stina pa ti gre na raka zarad tega, ka je u teh uročih dnieh uabrnena tak, de ni uelik sunca. Zarad maje neuplizanast sua sicer za plizajne panucala cilih 8 ur, ma se je splačalu uaddilat an šiht.

Hvala Koflerju za kluč od bivaka

 

V sredo 02.08.2012 sva se z Matjažem Mohoričem (Gornik) odpravila v bivak pod Luknjo. Tam sva prespala in se v četrtek zjutraj napotila do zahodne Triglavske stene, kjer sva se lotila plezat Mojstranško smer. Ustop sva sicer zgrešila, tako nama je nekje na polovici smeri nekako le uspelo priključiti v željeno smer. Plezarija je zelo lepa, stena pa ti gre na roko, saj je v teh vročih dneh obrnjena tako, da plezaš večinoma v senci. Sicer sva zaradi moje neuplezanosti porabila kar 8 ur, vendar se je splačalo oddelat en “šiht”.

Dodaj odgovor